Znanjem protiv Marfija

Ove godine, 12. maja, na Fakultetu organizacionih nauka održaće se projekat „Znanjem protiv Marfija“, koji je od samog osnivanja pretrpeo velike promene, a sada se vraća na velika vrata.

Popularni Marfi bavi se približavanjem tematike javnih nastupa, savladavanja treme i sličnih veština koje će biti potrebne studentima u poslovnom svetu. Otkrivanju projekta prethodio je misteriozni tizer – naime, na Fakultetu organizacionih nauka postavljene su slike tri poznate ličnosti, Šakire, Fredija Merkjurija i Napoleona Bonaparte. Na prvi pogled, oni nemaju ništa zajedničko, ali zapravo, svo troje su imali nedostatak samopouzdanja i sigurnosti u sebe, koje su uspešno prebrodili i postali jedni od najpoznatijih svetskih imena. U skladu sa tim, tizer je najavio projekat koji ove godine ima temu „Pobedi Marfija“.

Projekat će se ove godine sastojati iz dva dela – panel diskusije na temu „Javni nastup – kako pobediti Marfija“, kao i interaktivnih radionica, a  slobodno se može reći da će studenti imati priliku da od najboljih čuju nešto više o ovoj temi. Na panelu će svoja mišljenja i iskustva podeliti:

  • Kristina Radenković, glumica i voditeljka popularnog kviza „Slagalica“
  • Bojana Krstić Marković, konsultant u okviru H.art Development Centra, gde se, između ostalog, bavi razvojem različitih treninga i programa u bliskoj saradnji sa klijentom
  • Branka Novčić – profesor na Fakultetu organizacionih nauka, na katedri za Marketing i odnose sa javnošću

Nakon panel diskusije održaće se interaktivne radionice, gde će studenti imati priliku da prisustvuju NLP, tematskim ili psihološkim radionicama. Svoje znanje i iskustvo vezano za ovu temu podeliće:

  • Dušan Srdić, međunarodno priznati NLP trener, vlasnik i osnivač Centra za edukaciju „Novi Ja“, koji će držati NLP radionicu pod nazivom „Glas u javnom nastupu“,
  • Marijana Milošević Simić, diplomirani muzički pedagog i muzički direktor Music Art Project-a, održaće NLP radionicu sa temom „Krugovi izvrsnosti“,
  • Ana Grujičić, direktorka marketinga i prodaje DHL Global Forwarding-a, koja će održati tematsku radionicu sa nazivom “Kako prodati sebe”,
  • Darko Mirković, preduzetnik, konsutant i trener poslovnih veština, koji će kroz svoju radionicu približiti studentima najbolji način prezentovanja i prezentacione veštine,
  • Ana Mirković, osnivač Instituta za digitalne komunikacije i konsultant Evropske banke za za rekonstrukciju i razvoj, održaće studentima psihološku radionicu
  • Una Timotijević, diplomirani psiholog i NLP trener, koja će na ovogodišnjem projektu održati psihološku radionicu

Trema pred javni nastup, pa makar to bilo i odgovaranje pred punim amfiteatrom, poznata je i svojstvena svim studentima. Na ovogodišnjem projektu „Znanjem protiv Marfija“ imate priliku da iz prve ruke čujete, saznate i od vodećih profesionalaca i stručnjaka naučite sve o tome kako pobediti Marfija, zato zabeležite u svojim kalendarima 12. maj! Prijave se otvaraju 2. maja! Hajde da zajedno nastavimo da pišemo istoriju popularnog „Marfija“ i zajedno pobedimo Marfija na projektu o kome će naredne generacije pričati!

Agenda

Panelisti

Kristina Radenković

Mala večernja porodična okupljanja uz kviz Slagalica ulepšavala su nam i dobro poznata lica naših voditeljki, a među njima i Kristina Radenković. Kristina je rođena u Novom Sadu, a pored televizije i voditeljstva, interesovanja su joj bila i tenis, džez balet, kao i gluma gde je ostvarila dosta uspeha. Javni nastup, kamere, besedništvo i gluma su nešto što je gotovo sastavni deo svakog njenog dana


Branka Novčić Korać

Branka je svoje studije započela na Fakultetu organizacionih nauka, za vreme kojih je ostvarila izuzetne uspehe u vidu različitih takmičenja, kao i brojne nagrade. Po završetku master studija, postala je asistent na katedri za marketing menadžment i odnose s javnošću, i svoju karijeru nastavila upravo na FON-u. Pored toga što teži konstantnom usavršavanju, za sebe kaže i da je ‘Snowmanijak celim srcem i dušom’


Bojana Krstić Marković

Nakon završenog Fakulteta političkih nauka, nastavila je edukaciju iz psihoterapije. Bojana je sertifikovana psihoterapeutkinja Sistemske porodične orijentacije. Iza nje je petnaestogodišnje iskustvo dizajniranja i izvođenja različitih vrsta treninga, razvojnih programa, programa za mentorstvo i “shadowing”, vođenje programa za kreiranje organizacione kulture i slično. U okviru H.art development centra koristi holistički i inkluzivni pristup, što znači da dizajnira treninge i programe u bliskoj saradnji sa klijentom, imajući u vidu različite metodologije za svakog klijenta.


Jelena Gavrilović

Jelena je odrasla u Lazarevcu, gde je i završila srednju školu. Školovanje je nastavila u Novom Sadu na Akademiji umetnosti. Prvu ulogu odigrala je 2010. godine, posle čega su usledile i mnoge druge. Gledali smo je u najpopularnijim serijama kao sto su “Sinđelići”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Istine i laži”. Dobitnica je nagrade u Nišu za najbolju epizodnu ulogu. Pored svoje glumačke karijere, ona je takodje i veoma talentovana za pevanje. Prilikom davanja glasa Elsi u srpskoj verziji crtanog filma ‘’Frozen’’, njena izvedba pesme ‘’Let it go’’ ušla je u top 25 na svetu. Igrala je i u mjuziklima “Briljantin” i “Kosa”, i bila deo televizijskog šou programa “Tvoje lice zvuči poznato”.


Ksenija Turnić

Od 2009. godine Ksenija radi kao menadžer za odnose sa javnošću u Olimpijskom komitetu Srbije.
Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. bila je deo delegacije Olimpijskog tima Srbije u funkciji press atašea.
Zadužena je za komunikaciju sa medijima i uređivanje digitalnih kanala komunikacije Olimpijskog komiteta Srbije, kao i za komunikaciju na teme press operacija sa predstavnicima Organizacionih komiteta svih takmičenja pod ingerencijom međunarodnog olimpijskog pokreta na koje Olimpijski komitet Srbije vodi sportiste Srbije.


Marija Veljković

Marija je rođena u Zaječaru gde je i odrasla i stekla osnovno obrazovanje. Po završetku srednje škole preselila se u Beograd, gde je započela svoj samostalni život i gde je upisala, a četiri godine kasnije i završila studije glume, na Akademiji umetnosti BK Univerziteta. Neposredno po završetku studiranja, doživela je svoj televizijski uspeh i to kroz poslovni angažman koji je imala na nekada čuvenoj televiziji “BK”.
Danas je Marija jedno od zaštitnih lica TV kviza “Slagalica”, a pored voditeljskog posla, uspešna je i na polju glume.U poslednjih par godina se aktivno bavi temom roditeljstva, pa sa dugogodišnjom koleginicom i prijateljicom Kristinom Radenkovic (sa kojom će imati priliku da učestvuje u ovom panelu) kreira video sadržaje za YouTube kanal “Trudnoća je dar” a 2016. godine je objavila i svoju prvu knjigu sa istim naslovom.


Radionice

Dušan Srdić

Dušan je vlasnik i osnivač Centra za edukaciju “Novi Ja”, međunarodno priznati NLP Trener, jedini NLP Trener u regionu edukovan i priznat direktno od strane Džona Grindera, osnivača NLP-a, Profesionalni ITA Coach, kao i Master psiholog kliničke psihologije i psihoterapije. A interesantno je da je, po formalnom obrazovanju i doktor stomatologije.
Pored toga učio je uživo od najvećih svetskih stručnjaka iz oblasti ličnog razvoja, poput Tonija Robinsa, kao i Brajana Trejsija, Robina Šarme i Dipaka Čopre.
Autor je i urednik bloga (www.dusansrdic.com), sa preko 100.000 pratilaca na društvenim mrežama, širom regiona i sveta. Tokom godina, imao je prilike da radi uživo sa hiljadama ljudi, raznih nacionalnosti, kultura i godina.


Mirjana Milošević Simić

Marijana je diplomirani muzički pedagog koji se bavi neuromuzikologijom kroz sopstvene, akreditovane programe Muzička multimedijalna radionica, muzičke radionice za bebe Bim Bam i druge, podjednako uspešno sa decom i roditeljima.
Takođe je muzički direktor Music Art Project-a, programa nastalog po uzoru na El Sistemu, internacionalni program koji deci omogućuje besplatno muzičko obrazovanje i ujedno ih uči važnosti ličnog razvoja i angažovanja, rada i postavljanja viših ciljeva.Njena lična interesovanja u oblasti neuromuzikologije i načina kako poboljšati funkcije mozga upotrebom muzike, razvila su se i kroz NLP edukacije gde je stekla zvanje NLP Trenera, koautor je programa Akademija za roditelje i decu, gde su sublimirana znanja ne samo iz oblasti komunikacijskih veština, motivacije i postavljanja ciljeva već i mnoga druga, kako naučna, tako i iskustvena.Njen moto je – Šta zna želja šta je nemoguće!


Ana Grujičić

Odlikuju je doslednost i upornost. Ana je uvek važila za mladu nadu. Kao mlada nada Odbojkaškog Kluba Ub brzo je napredovala i postala kapiten. Kroz osnovne studije na Fakultetu organizacionih nauka, Ana je uzela učešće u aktivnostima studentske organizacije AIESEC. Za tri godine kao aktivista, postala je član nacionalnaog tima ove organizacije i već se visoko rangirala kao željeni kadar kod mnogih globalnih kompanija. Odlučuje da svoju karijeru započne u DHL Global Forwarding u Srbiji. Zdrav pristup poslu, samokritičnost i usavršavanje, doveli su je do top menadžment tima sa samo 5 godina radnog iskustva.
Dobitnik je globalne nagrade Sales Star Awards 2017 za rezultate koje je postigla. Danas nosi veliku odgovornost, učestvuje u strateškim odlukama i vodi prodajni tim. Trenutno usavršava svoje prodajne veštine kroz Sandler Trening, a svoj sportski duh hrani učešćem na maratonskim trkama.
Ana je skromna kada priča o svojim uspesima. Često kaže da je najvažnije imati dobro postavljene ciljeve, hrabrosti i strpljenja.


Ana Mirković

Ana je pre šest godina, zajedno sa Borisom Trivanom osnovala Institut za digitalne komunikacije. Konsultantica je Evropske Banke za Rekonstrukciju i Razvoj za projekte koji se tiču digitalne transformacije i digitalnog marketinga. Savetnica organizacije Save the Children, a dugi niz godina i konsultantica za digitalno nasilje pri projektima koje realizuje UNICEF Srbija.
Predavač je na modulima Osnove digitalnog marketinga i Strategija i planiranje na programima Instituta za Digitalni Marketing iz Irske.
Poseduje višegodišnje iskustvo i stručnost u oblasti digitalne komunikacije, strateške komunikacije i online marketinga. Završila je master studije psihologije i trenutno je student doktorskih studija na Univerzitetu za mir Ujedinjenih nacija na katedri za strateški menažment.


Una Timotijević

Una je diplomirani psiholog, a svoje znanje upotpunila je nizom edukacija iz NLP-a i coaching-a, čime je stekla i zvanje NLP Trenera.Već tri godine radi kao profesionalni coach i savetnik, podržavajući ljude širom sveta da otkriju i ostvare svoje vizije, poslovne ili pak one lične, prevaziđu strahove i fobije, promene uverenja koja ih ograničavaju, uspostave bolji odnos sa onima koje vole i stalno napreduju.
Svoje slobodno vreme godinama poklanja plesu, a kroz pisanje nastoji da inspiriše druge da veruju u svoja nadanja.
Kao content manager uređuje web stranice pišući tekstove na srpskom i engleskom jeziku, najviše iz oblasti psihologije, ličnog razvoja, komunikacije, poslovanja… Neke od njenih tekstova možete pročitati i na našem MyNLP blogu.Veruje da u svakoj osobi čuči genije koji želi da bude otkriven, riznica nepresušnih resursa, snage i talenata spremnih da ostvare svoje potencijale i snove. Svojim primerom posebno voli da inspiriše i radi sa mladima kako bi ih ohrabrila i podržala na njihovom putu, motivisala i pokrenula da probude svog genija.Njen moto je – šta god tkaš, vezuj konce za nebo!


Darko Mirković

U poslovnim krugovima Darko Mirković priznat je kao preduzetnik, konsultant i trener poslovnih veština sa dosta praktičnog znanja. Preporuke polaznika koji su uz pomoć primenjenih metoda i treninga, ostvarili napredak u karijeri i drugim život- nim sferama, razlog su zbog koga se za prisustvo na njegovim predavanjima, uvek traži mesto više.Na pitanje kako uspeva da podstiče ljude da u kontinuitetu ostvaru- ju natprosečne rezulatate, skoro uvek odgovori: “Moj životni cilj je da podstaknem što veći broj ljudi da rade na povećanju svog ličnog potencijala”. Njegov moto je “Veruj i uradi”.
Prepoznavši posvećenost istim vrednostima, ciljevima i profesionalnoj etici, Darkov rad podržao je lično gospodin Brian Tracy, jedan od najvećih lidera iz oblasti razvoja ljudskih potencijala. Alterna International doo Beograd, čiji je osnivač i direktor Darko Mirković, postala je nosilac regionalne Master licence za programe razvoja poslovnih veština “Brian Tracy Global” (www.briantracyglobal.com) za Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.
Dobijanjem ove licence transformisana je u “Alterna International – powered by Brian Tracy Global.” Darko Mirković je prvi licencirani trener za “Structogram –Training System” (www.structogram.com) u Srbiji.
Njegova predavanja slušalo je preko 25 000 ljudi iz velikog broja kompanija. Kao trener poslovnih veština održao je preko 600 treninga za sektor bankarstva i osiguranja. Nakon povratka iz Amerike, svoju karijeru gradio je u kompanijama sa izuzetnom reputacijom. U Raiffeisen banci uspešno je sprovodio sve aktivnosti regionalnog koordinatora. Nakon uspešnog angažmana u Raiffeisen banci prelazi u Generali osiguranje na poziciju regionalnog direktora, gde prodornom strategijom doprinosi ostvarenju zapamćenog tržišnog učešća u prodaji osiguranja. Trenutno razvija i sprovodi svoje nove ideje u okvru poslovnih projekata. Edukaciju smatra ključnom u kriznim vremenima i stavlja je ispred svega jer su, kako kaže: STAV, ZNANJE i VEŠTINE, tri ključna parametra za opstanak i progres.