FONup 2021/22

FONup se ove godine održava 26. decembra na Fakultetu organizacionih nauka. Za razliku od prošlogodišnje teme „Dodajmo IT-ju malo boje”, ove godine smo odlučili da vam predstavimo svet računarske bezbednosti, pa je i shodno tome tema ovogodišnjeg projekta „Cyber security”.
Imaćete priliku da saznate kako kompanije štite svoje podatke, na koji način to rade i kako izbegavaju potencijalnu opasnost. Za vas smo spremili dve radionice i panel diskusiju.

PANEL

Da li ste znali da preko 77% organizacija nema plan reakcije na Cyber napad?
Projekat će otvoriti panel diskusija „Hacker has left the chat”, čija je tema upravo zaštita podataka i sistema u kompanijama.
Imaćete priliku da čujete stručna mišljenja i iskustva ljudi iz ovih oblasti i dobiti odgovore na sve nedoumice.

RADIONICE

ETIČKO HAKOVANJE

Da li ste znali da hakeri zarađuju više od 350000 dolara godišnje tako što otkrivaju slabosti u softveru? Naziv radionice je „Napad je najbolja odbrana”, a tema je etičko hakovanje. Etički hakeri su eksperti u oblasti informacionih tehnologija, koji se bave ispitivanjem sigurnosti računarskih sistema.

PYTHON

Python je jedan od programskih jezika koji se najviše koristi u oblasti Cyber security-a. Mnogi profesionalni programeri koriste Python bar kao pomoćan jezik, jer pomoću njega brzo i lako automatizuju razne poslove. Naziv radionice je „print(“Cyber security”)”. Pored upotrebe u oblasti Cyber security-a ovaj programski jezik je jedan od najpopularnijih jezika današnjice, znanje ovog jezika je potrebno za mnoge IT sfere.

MODERATOR

Nikola Đorđieski

Nikola je svoje obrazovanje započeo u Negotinu, nakon toga se opredeljuje za Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, smer Informacioni sistemi i tehnologije. Takođe je bio član studentske neprofitne organizacije FON-ov Centar za razvoj karijere od 2018. do 2021. godine. Od maja 2021. godine zaposlen je u kompaniji Blink.ing na poziciji inženjera za razvoj biometrijskih tehnologija.

PANELISTI

PREDAVAČI

Generalni pokrovitelji

Strateški partner

Robni i nagradni partneri projekta