AKTIVAN POČETAK!

Kao i prethodne tri godine, i ovu akademsku godinu započinjemo projektom Aktivan Student.Aktivan student je fokusiran na studenta kao pojedinca, a osnovni cilj  ovog projekta je edukovanje studenata i približavanje svih mogućnosti koje im studiranje nudi.

Zato vas na samom početku pozivamo da rezervišete nedelju (6. oktobar) i posetite nas na na Fakultetu organizacionih nauka, gde ćemo razgovarati o studenstkom aktivizmu.

Šta nas to očekuje na ovogodišnjem Aktivnom Studentu?

1. Panel – Šta na Fonu?

U ovom panelu će nam kolege ispred studenstkih organizacija kao što su Unija studenata FON-a, Quality Media Station, ESTIEM LG Beograd, Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka, FONIS, Case Study Club, AIESEC, Debatni klub, Bufonerija ali i FON-ov centar za razvoj karijere (naša malenkost) govoriti o svojim bogatim dosadašnjim iskustvima sa radom u ovim organizacijama.

2. Panel  – Šta nakon Fona?

Pošto smo sigurni da je ovo jedno od onih pitanja koja često postavljamo sebi, potrudili smo se da odgovore dobijemo od onih koji su najkompetentniji za to! Biće nam ogromno zadovoljstvo da ugostimo naše bivše kolege koje su trenutno zaposleni u brojnim poznatim kompanijama i da saslušamo njihova iskustva, savete i smernice. Učesnici panela biće:

  • Anja Balać –   Menadžment
  • Milica Šaulić – Informacioni sistemi i tehnologije
  • Uglješa Bogdanović –  Menadžment kvaliteta i Standardizacija
  • Petar Čeliković – Operacioni Menadžment

Sajam studentskog aktivizma
A u pauzi između panel diskusija nas očekuje sajam studenstkih organizacija ali i predstavnika omladinskih zadruga, gde će student iz prve ruke moći da se informišu o mogućnostima da se angažuju kao volonteri ili da pronađu neki posao tokom studiranja.

Paneli će se održavati u amfiteatru B103, a sajam studenstkog aktivizma održaće se u čitaonici fakulteta.

Pozivamo sve studente koji žele da prošire svoje vidike sjajnim mogućnostima koje FON pruža i dobiju odgovor na pitanje #ŠtaNaFonu, kao i one koji žele da iz prve ruke čuju iskustva i savete svojih iskusnijih kolega kako bi stekli uvid u to #ŠtaNakonFona, da se AKTIVIRAJU i pridruže nam se 6. oktobra na Fakultetu organizacionih nauka!

Prijave za učešće na projektu otvaraju se 28. septembra, a za više informacija o projektu  – pratite nas na društvenim mrežama!

Panelisti

Anja Balać

Anja Balać je inženjer organizacionih nauka. Tokom studija bavila se digitalnim marketingom i bila je na letnjoj praksi ,,Coke Summership” u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija u sektoru Marketinga.U kompaniji Coca-Cola HBC Srbija počinje da radi u maju 2019. godine u sektoru Ljudskih resursa kao Specijalista za brendiranje poslodavca.Trenutno je zaposlena u prodaji kompanije Coca-Cola HBC Srbija kao Business Developer u At Work kanalu i bavi se uspostavljanjem saradnje sa kompanijama.


Milica Šaulić

Milica je završila FON, smer Informacioni sistemi i tehnologije, nakon čega je usledio i master na smeru Biznis analitika. Svoje znanje i veštine usavršila je kroz praksu u Microsoft-u. Uspešno je obavljala svoje radne zadatke i u Cometrade-u, a danas radi u Mainstream-u na poziciji Data Analytics Associate.


Uglješa Bogdanović

Uglješa Bogdanović, konsultant i profesionalni trener, Tecor Consulting, master inženjer organizacionih nauka (Menadžment kvaliteta i standardizacija). Oblast rada obuhvata implementaciju kaizen/lean metodologije, stvaranje preduslova za uspostavljanje kulture promena, stavljanje posebnog akcenta na izvođenje inkrementalnih poboljšanja i optimizacije procesa. Neke od kompanija u kojima je do sada bio angažovan kao konsultant i trener: Telekom Srbija, Knauf Insulation, Elektromreža Makedonije, Adient Interiors, IOLAR, Propulzija, Ehting, Gosi international, Demetra Leanway, Unipromet, Stax Technologies, Siemens, Meggle, Adeco, HF Group…Posebnu pažnju u radu posvećuje uspostavljanju toka informacija i materijala u procesima, kao i kvalitetu dokumentacije. Kroz obuke i radionice je zajedno sa više od 600 polaznika iz različitih grana privrede obradio mnogobrojne teme vezane za lean/kaizen.Urednik je srpskog izdanja knjiga “Kaizen” i “Gemba kaizen” od autora Masaakija Imaija.

Petar Čeliković

Da su vannastavne aktivnosti jedna od ključnih preporuka kod poslodavaca pokazuje i primer ovogodišnjeg paneliste Petra Čelikovića. Ipak, za razliku od većine studenata, iz njegovog ugla posmatranja biti aktivan student ne znači posvetiti vreme studentskim organizacijama već učenju stranih jezika. Petar danas odlično govori 3 strana jezika, a uz znanje pokupljeno sa osnovnih akademskih studija, uspeva da se već nakon 6 meseci rada u kompaniji LUKOWA Food AG visoko pozicionira radeći na poziciji Senior Logistics Manager. Petar je diplomirani inženjer organizacionih nauka. Studente svojim savetima želi da inspiriše da svakog dana sebe učine boljim nego što jesu.


Moderatori

Ivana Milinković

Ivana Milinković je saradnik u nastavi na Katedri za menadžment ljudskih resursa, na Fakultetu organizacionih nauka.Tokom studija, bila je aktivni član evropske studentske organizacije za industrijsko inženjerstvo i menadžment (ESTIEM) u okviru koje je učestvovala u realizaciji lokalnih i međunarodnih projekata. Nakon studija, angažovana je kao saradnik u okviru Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka, gde je imala priliku da učestvuje u planiranju i realizaciji preko 20 projekata, kako internih za potrebe Fakulteta, tako i eksternih sa partnerima privatnog i javnog sektora, u saradnji sa studentskim organizacijama. Pored toga, učestvovala je i u organizovanju preko 25 radionica i gostujućih predavanja koje su za cilj imale dodatno usavršavanje znanja i veština studenata.Radno iskustvo sticala je i u kompaniji Opel Southeast Europe LLC i u okviru kompanije Devana Tehnologies, odnosno njihovog Udruženja za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić”.


Milica Jovanović

Milica Jovanović je asistent pri Katedri za meandžment tehnologije, inovacija i razvoja. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu organizacionih nauka, a trenutno piše doktorsku disertaciju na temu saradnje univerziteta, privrede i države. Već 9 godina izvodi nastavu na drugoj godini osnovnih studija na predmetu Menadžment tehnologije i razvoja. Kroz nastavne i vannastavne aktivnosti trudi se da studentima prenese značaj upravljanja tehnologijom i preduzetničke orijentacije. Sa koleginicom Jovanom Rakićević i grupom studenata-entuzijasta aktivirala je Centar za tehnološki menadžment kojim žele da na inovativan način studentima pruže primenljivo znanje o aktuelnim temama iz oblasti upravljanja tehnologijom, inovacijama i preduzetništva. Alumni je FON-ovog Centra za razvoj karijere gde je bila aktivni član tokom osnovnih studija.

Studentske organizacije

Sponzori