FONup 2018

Promotivna kampanja za ovogodišnji FONup, počela je „kopanjem“ bitcoin novčića na četiri različita fakulteta (Mašinski, Matematički, Računarski i Fakultet organizacionih nauka). Studenti sakupljaju prethodno sakrivene bitcoin-e i čuvaju ih, a najvrednije očekuju nagrade. QR kod na pozadini novčića vodi upravo na naš sajt, kako bi informacije lakše došle do ciljne grupe. Svoje prikupljene bitcoine donesite na fizičku promociju, kako biste imali mogućnost da budete nagrađeni.

Agenda

PREDAVAČI

Stefan Jovanović

Stefan Jovanović je Data Scientist u Nordeus-u i tu već dve godine radi na globalnoj hit igrici Top Eleven.

Tokom svojih studentskih dana, izrazio je veliku strast ka oblasti Data Science-a, sa naročitim fokusom na mašinsko učenje. Štaviše, kao saradnik u nastavi, bavio se mašinskim učenjem na akademskom i naučnom nivou.

Danas, svoje znanje primenjuje i proširuje radeći u industriji video igara, odnosno gejming industriji.


Milan Drakulić

Biti il’ ne biti? Jesi ili nisi? Should I stay or should I go?
Mnogi naši izbori se svode na binarnu dilemu, kao što je i njihov ishod vrlo često binarnog karaktera. Ili, ako to posmatramo s drugog kraja, vrlo često razmišljajući o nekom binarnom ishodu pokušavamo zaključiti šta sve na njega utiče i predvideti kakav će taj ishod biti. Ako u taj proces uključimo malo pomoći “pametnih” algoritama i mnogo podataka, dolazimo do binarne klasifikacijekao jednog, vrlo čestog, slučaja upotrebe predikcije u okviru mašinskog učenja.
Tokom ovog predavanja pričaćemo o postupku kreiranja i upotrebe modela binarne predikcije, osvrnuti se na različite algoritme, pomenuti česte probleme, i analizirati metrike za ocenu kvaliteta modela. Za ilustraciju ovih tema koristićemo našu aplikaciju i iskustva iz bankarskog sektora, ali obećavam da i pored toga neće biti dosadno. Ok, ne obećavam, ali se iskreno nadam.


Petar Kočović

Petar Kočović ima 34 godina iskustva u IKT industriji kao rukovodilac prodaje, marketinga ili projektni rukovodilac ili projektant. Radio je na svim pozicijama prodaje, elektronske prodaje, marketinga i internet marketinga. Bio konsultant najveće svetske IKT kompanije Gartner u periodu od 2007-2014. Godine 2014 je bio vođa tima za projekat najnovijeg trenda u oblasti Internet prodaje – tkz Affiliate marketinga, za veliku nemačku kompaniju Novomatik, sa zadatkom da realizuje projekat Internet komunikacije sa korisnicima po modelu crowdsourcing. Preko sedam godina je bio konsultant jedne od najvećih evropskih kompanija koja prodaje elektroniku – EBV Elektronik iz Poinga, pored Minhena (Nemačka).
Petar Kočović je bio u više navrata specijalni gost (govornik ili vođa okruglih stolova) na događajima u organizaciji najvećih svetskih IKT kompanija kao što su: Microsoft, Oracle, SAP, S&T. Od telekomunikacionih kompanija, dok je bio zaposlen u kompaniji Gartner, bio je saradnik kompanija Telekom Srbija i Telenor, kao i agencije RATEL.
Petar Kočović je redovni profesor na Univerzitetu Union „Nikola Tesla“. Autor je 24 knjige ili poglavlјa stranih i domaćih izdavača u oblasti IKTa i prodaje, od kojih su Internet Marketing, Elektronsko poslovanje, Informatika postmoderna, Gejmifikacija, Racunarstvo u oblaku, Internet stvari i 3D stampa samo neke od tema ovih knjiga. Autor je 14 radova na SCI listi i oko 100 naučnih radova. Dao je preko 200 intervjua za domaće dnevne novine (Politika, Blic), TV i radio stanice (RTS 1 i 2, Radio Novosti, Kopernikus, B92, Studio B, Radio Beograd 1 i 2). Bio je preko 100 puta Keynote Speaker. Završio je Univerzitet u Beogradu, Mašinski fakultet gde je 1992 godine doktorirao ne temu iz oblasti računarskih nauka i geometrijskog modeliranja. Član je Američkog društva Mašinskih inženjera (ASME) od 1989 godine, Američkog društva elektro i elektronskih inženjera (IEEE) od 1988 godine i Njujorške akademije nauka od 1998.

MEDIJI

SPONZORI