Prijave za FONklame su otvorene!
EDUKATIVNI DEO

U ponedeljak, 28. februara, biće otvaranje najvećeg „festivala marketinga” pod nazivom FONklame, u organizaciji FON-ovog centra za razvoj karijere.


Petnaesti put zaredom FONklame će okupiti vodeće stručnjake iz oblasti marketinga, a ovog puta i muzike. Tema ovogodišnjeg projekta je „Marketing u muzičkoj industriji” i sastoji se iz dva dela.

Prvi deo biće tradicionalno Veče reklama, a drugi deo predstavlja panel diskusiju i predavanja edukativnog karaktera, koji se održava 05. marta, na kome će poznati muzičari, njihovi menadžeri, kao i organizatori velikih muzičkih događaja govoriti o samom uticaju marketinga i društvenih mreža u promociji događaja, pesama, probijanju na muzičku scenu, dobijanju publike i kreiranju brenda.

Pojačaj zvuk, počinju reklame

Veče reklama biće održano 28. februara u BIG FASHION šoping centru, Višnjička 84, Cineplexx BIG Beograd, kada će biti prikazan kraći film sa temom „Pojačaj zvuk, počinju reklame”.

On će obuhvatiti segmente:

  • izbor muzičkih spotova 
  • muzika u reklamama
  • plasiranje proizvoda u muzičkim spotovima
  • muzika na društvenim mrežama. 

Kao ni prethodnih godina, ni ove godine nije izostavljen humanitarni karakter festivala.
Karte se mogu rezervisati putem forme koja će biti otvorena 21. februara u 23:59, a sama kupovina karata se može obaviti na licu mesta, pre početka projekcije, po ceni od 300 dinara.
Sva sredstva koja budu prikupljena prodajom karata za Veče reklama biće uplaćena organizaciji Srbi za Srbe, njihovoj akciji pod nazivom „Deca su naša budućnost”.

Panel diskusija - Gde reči ne uspevaju, muzika govori

Ovogodišnjoj panel diskusiji svojim izlaganjem doprineće muzički izvođači koji će vam predstaviti muziku kroz njene različite sfere.

Tijana Bogićević

Tijana Bogićević je srpska pop-soul pevačica poreklom iz Novog Sada. Početkom svoje profesionalne karijere smatra 2001. godinu i početak saradnje sa Vladom Georgievim u čijem bendu je provela sledećih devet godina kao prateći vokal. Uporedo nastupa širom regiona sa svojim bendom „Shanene” koji postaje jedan od najtraženijih cover bendova. 2010. godine snima pesmu „Tražim” koja je i danas veliki hit.

Tijana Bogićević 2017. godine biva izabrana od strane RTS-a da predstavlja Srbiju na Evrosongu u Kijevu sa pesmom „In too deep”. Sledeće godine, 2018. izdaje svoj debi album pod nazivom „Čudo” koji postaje jedan od najslušanijih pop albuma u poslednjoj deceniji. Slede koncerti i nastupi širom regiona od kojih je koncert u Kombank Dvorani dobio i svoje digitalno izdanje. Tijana trenutno radi na svom drugom albumu.

Nemanja Antonić

Nemanja Antonić, rođen je 1994. godine u Šapcu. Muzičko obrazovanje započinje i stiče u osnovnoj, a potom srednjoj muzičkoj školi Kosta Manojlović u Zemunu kao đak generacije vokalno-instrumentalnog odseka. Na polju klavira, Nemanja beleži visoke pijanističke rezultate, osvaja mnoge internacionalne i međunarodne nagrade. Nakon toga upisuje i završava Fakultet dramskih umetnosti na odseku za snimanje i dizajn zvuka u Beogradu. Paralelno sa fakultetskim studijama, Nemanja se bavi autorskim i producentskim radom u svom muzičkom studiju u kome komponuje muziku i sarađuje sa mnogim afirmisanim i neafirmisanim pevačima popularne muzike, ali i izvođačima i umetnicima u oblasti filmske i serijske muzike. U oblasti autorstva i produkcije popularne muzike Nemanja beleži visoke rezultate sa kompozicijama koje su postigle veliki komercijalni uspeh. Prethodne dve godine je bio kompozitor predstavničkih pesama za pesmu Evrovizije. Obzirom da potiče iz muzičke porodice, Nemanja se autorstvom popularne muzike i radom u studiju bavi od detinjstva i poseduje veliko muzičko i producentsko iskustvo.

Davor Jovanović

Davor Jovanović, vokalni solista iz Beograda, rođen je 1988. godine u Kladovu. Kao osnovac, svirao je harmoniku u muzičkoj školi ali je ubrzo prešao i na gitaru. Od malena je voleo igru i pesmu, te je detinjstvo proveo igrajući u KUD „Polet” u Kladovu do svoje 14. godine. Nakon toga se potpuno posvećuje pevanju uz oca kao prateći vokal. U orkestru koji je pratio folklorni ansambl, svirao je gitaru i bas gitaru. 2007. je pokazao svoje pevačko umeće na studenskom takmičenju i odneo pobedu sa titulom „Prvi glas Univerziteta”. Diplomirao je na predmetu Muzička produkcija sa ocenom 10 i sada je zvanično inženjer za audio i video tehnologije. Davor je u decembru 2011. godine proglašen za pobednika u vrlo popularnom muzičkom takmičenju „Prvi glas Srbije”. Publiku je osvojio svojim šarmom, iskrenim osmehom i jedinstvenim interpretacijama, a najzapaženiji i najzapamćeniji nastup je bilo izvođenje pesme „Vlajna”, na kojem mu je i sam Tozovac lično čestitao. Po završetku takmičenja, Davor se pronalazi u muzici kao autor i predstavlja se svojim prvim zvaničnim singlom „Ja leđa ljubavi nisam okrenuo“.

Moderator: Mirka Kešelj

Mirka Kešelj je voditeljka i urednica informativno-zabavnog programa na WTF radiju koji je za kratko vreme doživeo popularnost kod onih koji prate najaktuelnije trendove na domaćoj i inostranoj muzičkoj sceni. 

Iza Mirke su godine izvođaštva u srpskoj tradicionalnoj muzici kao i projekat LUCHA, album sa tradicionalnim pesmama sa prostora Kosova i Metohije u prilagođenim aranžmanima.  Iskustvo u oblasti muzike, rad na mnogim projektima koji se pozivaju na očuvanje srpske muzičke kulture, spoj modernog i tradicionalnog dovodi je do našeg projekta.

PRetvori medije u prijatelje

Bobana Živanović bavi se PR menadžmentom osam punih godina, a u medijima je već jednu deceniju.

Završila je fakultet za Projektni i Inovacioni menadžment i školu za novinarstvo Officina, 2010.godine.

Radila je na brojnim projektima kao PR menadžer, od toga pet koncerata u Beogradskoj Areni, tri koncerta i festival na Tašmajdanu, jedan Sava Centar.

Radila je i kao marketing i PR menadžer jednog tržnog centra u Beogradu, a već osam godina radi kao PR menadžer jednoj od najpopularnijih pevačica na našim prostorima, Milici Todorović. Najpoznatiji bend u Srbiji, Lexington bend, izabrao je baš nju da bude deo njihove ekipe…

Brojna imena sa estrade omogućila su joj da zajedno sa njima svih ovih godina raste i stiče iskustva, samo neki od njih su: Mirza Selimović, Angellina, Dženan Lončarević, Saša Matić, Seka Aleksić, Buba i Jala, Ana Bebić…

Svoju novinarsku karijeru, započela je na portalu Svet.rs a potom je radila i na portalu Lepota i zdravlje, kao i u mesečniku Glorija In.

TV je bio njena ljubav na samom početku, ali samo i isključivo iza kamera, pa nakon Jutarnjeg programa i Farme 5, počinje 2014. godine da radi emisiju AmiG Show, sve do danas. Tokom 2021. godine imala je i svoju emisiju „Šlic” na RED TV-u.

Bobana Živanović

Ivan M. Petrović

Kada se ugase svetla reflektora

Ivan M. Petrović je predsednik Upravnog odbora Fondacije EXIT, odgovoran za vođenje društvenih aktivnosti i javnih poslova EXIT Festivala (Novi Sad, Serbia), Sea Dance Festivala (Budva, Crna Gora), Sea Star Festivala (Umag, Hrvatska) i osnivač Public Idea Consulting Agencije. 

Tim Fondacije EXIT koji Ivan vodi poslednjih osam godina implementirao je preko 100 različitih projekata, kampanja, događaja i drugih aktivnosti. Jedno od njegovih najznačajnijih dostignuća je osvajanje titule Novi Sad Evropska prestonica kulture 2022. godine.

Ivan je konsultant u oblasti društvene odgovornosti sa preko 20 godina iskustva u kreativnim industrijama, društvenom aktivizmu, javnim poslovima, event menadžmentu, dijaspori i razvojnim temama, omladinskom turizmu, brendiranju destinacija, zaštiti životne sredine i drugo. Bio je Predsednik Grupacije organizatora događaja pri Privrednoj komori Srbije i član

Saveta za kreativne industrije Predsednice Vlade Republike Srbije.

Pre EXIT-a, Ivan je bio programski menadžer u organizaciji Srpske dijaspore iz Amerike, izvršni direktor Fondacije za obrazovanje i kulturu Princa Aleksandra II Karađorđevićana Kraljevskom dvoru u Beogradu, mlađi konsultant Svetske banke, osnivač prvog akademskog centra za karijeru na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu (2004), na kome je i diplomirao menadžment, predsednik Studentske unije Univerziteta u Beogradu, član Vrhovnog veća Univerziteta u Beogradu i dr.

Preko društvenih mreža do publike

Svetozar Igić

Diplomirani Inzenjer Informacionih Tehnologija na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Nakon završenih studija, zbog ljubavi prema muzici, odlučuje da svoju karijeru nastavi u pravcu pevanja i kreiranju sadržaja za mnogobrojnu publiku na društvenim mrežama.

Do sada, izbacio je pet pesama (Daleko, Nespretni, Yugoslavia, Mila, Litar Krvi), a svoje društvene mreže koristi kao platformu za njihovo promovisanje.

Svetozar je počeo sa različitim cover izvedbama na svom Youtube profilu, nakon čega se proširio i na ostale društvene mreže poput Instagrama i Tik Tok-a, na kojima sada broji više od 300 hiljada aktivnih pratilaca koji prate i podržavaju njegovu muziku i sadržaj koji plasira.

Svoj put ka muzičkim sferama, samostalno je gradio kroz content i social media marketing, često sarađivajući sa ostalim poznatim korisnicima pomenutih društvenih mreža.

Pored pevanja ima i dosta različitih hobija, a samo neki od njih jesu putovanja, skoro svi sportovi, fotografija, stilizovanje i dr.

Svetozar Igić

GENERALNI POKROVITELJI

STRATEŠKI PARTNER

ROBNI PARTNERI

NAGRADNI PARTNERI