Aktiviraj se i ti!

Projekat Aktivan student svake godine obeležava početak akademske godine, te će tako biti i sada, međutim, u nešto izmenjenim uslovima. Sa istim ciljem, da studente upozna sa svim mogućnostima koje imaju tokom studija i nakon završetka istih, Aktivan student ove godine biće održan u online okruženju.

Sigurni smo da ćemo opravdati stečeno poverenje i zato vas pozivamo da 10. i 11. oktobra budete deo projekta koji ima odgovore na sva vaša pitanja!

Šta je to što možete očekivati na Aktivnom studentu ove godine?

Panel diskusija – Šta na FON-u?

Odgovor na ovo pitanje pružićemo vam zajedno sa kolegama iz drugih studentskih organizacija.  Trudićemo se da što vernije prikažemo rad svake od njih, a na vama je da odaberete gde sebe vidite kroz narednih par godina. Imaćete priliku da upoznate Uniju studenata FON-a, ESTIEM LG Beograd, Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka, Bufoneriju, kao i kolege iz FONIS-a, Case Study Club-a, AIESEC-a, Debatnog klub-a i, naravno, čućete i naša iskustva kao članova FON-ovog centra za razvoj karijere.

Panel diskusija – Šta nakon FON-a?

Ako mislite da ste jedini koji se ovo ponekad zapita, varate se. Ovo i slična pitanja muče i mnogo vaših kolega. Zato ćemo sa zadovoljstvom poželeti dobrodošlicu nekadašnjim kolegama sa FON-a, koji danas sigurno koračaju i svoju karijeru grade u nekim od najuspesnijih kompanija. Čućete priču iz ugla onih koji se mogu pohvaliti najvišim prosecima, kao i one koji su studiranju pristupili na nešto drugačiji način i odlučili se za aktivno učešće u studentskim organizacijama. Takođe, među panelistima nalaze se predstavnici svakog od postojećih smerova na našem fakultetu.


Panelisti

Moderator – Hristina Veselinović

Hristina Veselinović će se ove godine naći u ulozi moderatora prve panel diskusije. Hristina, pored toga što je NLP practitioner, jutjuber, infuenser, bivša stjuardesa Qatar Airwaysa takođe je i naša koleginica sa Fakulteta organizacionih nauka. Bavi se ličnim razvojem, motivacijom i javnim nastupom. Svoje bogate verbalne veštine će ukrstiti sa sjajnom dinamikom u glasu, i na taj način će doprineti toku prvog panela.

Moderator – Teodora Rajković

Moderatorka druge panel diskusije je Teodora Rajković. Nakon završetka osnovnih i master studija na FON-u, Teodora radi kao asistent na Katedri za Upravljanje proizvodnjom i pružanjem usluga i predaje na mnogim predmetima. Pored bogatog naučno-istraživačkog rada, njenu karijeru krasi rad u kompanijama Delhaize, Bosch kao i u Societe Generale Srbija. Tokom studija je učestvovala na mnoštvo projekata i osvajala nagrade na mnogobrojnim takmičenjima, a već nekoliko godina unazad predstavlja Fakultet organizacionih nauka na sajmu obrazovanja EduFair i na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava. Ona je, takođe, jedan od mentora za brucoše našeg fakulteta u okviru događaja Open Day.


Menadžment kvaliteta i standardizacija – Jovana Čabarkapa

Završila je osnovne i master studije na Fakultetu organizacionih nauka na odseku za Menadžment kvaliteta i standardizaciju u Beogradu.
Sertifikovan je interni auditor za sisteme menadžmenta kvaliteta i životne sredine. Za vreme osnovnih studija bila je studentski mentor i aktivan član studentske organizacije ESTIEM LG Belgrade.
Tokom master studija radila je kao konsultant u okviru kompanije Simplify Consulting, gde se bavila mapiranjem, analizom i optimizacijom poslovnih procesa, kao i implementacijom standarda, dok je u sertifikacionim telima TMS CEE i Bureau Veritas bila zadužena za razvoj sektora za obuke kao i za razvoj samog poslovanja.
Od avgusta 2019. godine je zaposlena na poziciji Customer Project Manager u kompaniji Robert Bosch doo, gde upravlja projektima za različite kupce.

Opšti menadžment – Jelica Milisavljević

Više od devet godina dinamičnog internacionalnog karijernog putovanja sa kolegama i prijateljima omogućilo da četiri grada postanu njen dom i doprineli da pre zaposlenja bude angažovana na čak tri prakse. Glavna polja istraživanja na koja se ona fokusira su veštine i znanja koje može da iskoristi u svakoj prilici i taktičko rešavanje problema koji nastaju. Takođe, sa ponosom se može istaći da je bila član organizacije FON-ov centar za razvoj karijere gde je stekla prva iskustva za dalje usavršavanje za buduće poslove kojima se bavila.

Operacioni menadžment – Katarina Milosavljević

Katarina Milosavljević je upisala 2016. godine smer Menadžment i organizacija, dok se na drugoj godini studija odlučuje za Operacioni menadžment. Tokom četvorogodišnjeg putovanja kroz fakultet, bila je član ESTIEM-a, FCZRK-a i SPORTFON-a, a do kraja godine očekuje i da diplomu Fakulteta organizacionih nauka drži u svojim rukama. Prethodnih 730 dana je uspešno, posvećeno, sa mnogo elana i želje za napretkom vodila FON-ov centar za razvoj karijere, a sada štafetu prepušta mlađima. U tom periodu je, sa svojim timom, realizovala 21 projekat, čime su ostalim organizacijama dali dobar domaći zadatak kada je u pitanju kreativnost i inovacije. Predmet interesovanja su joj projektni menadžment, krizni menadžment i planiranje proizvodnje, a pored veština u poslovnom svetu, veoma je dobra i u koracima, jer je deo svog tinejdžerskog perioda posvetila Dream Team-u.

Informacioni sistemi i tehnogije – Marko Trifković

Marko je bio veoma ambiciozan i posvećen student i to je pokazao kroz razna takmičenja na kojima je učestvovao kao i kroz članstvo u Case Study Club-u. Proputovao je mnoge države takmičeći se, a neke od njih su: Engleska, Australija, Tajland, Nemačka, Kanada… Najveći uspeh je postigao u Londonu gde je bio finalista na Unilever Future Leaders League Case Challenge takmičenju. Svoj doprinos organizaciji je pokazao i u akademskoj 2017/18. godini kada je bio potpredsednik za ljudske resurse. Svoje prve poslovne korake napravio je u Republičkom sekreterijatu za javne politike na poziciji BI/Data Analyst. Takođe, radio je i kao Cybersecurity RPA Consultant u firmi Ernst&Young, da bi danas bio na poziciji SAP Finance & Risk Consultant.


Studentske organizacije


Sponzori