Bio je treći januar dve hiljade dvadeset i prve godine. Moja misija je bila da dođem na projekat FONup koji je organizovao FON-ov centar za razvoj karijere i da otkrijem ko je „Impostor.“ Tema samog projekta je grafički dizajn, moram priznati da nisam toliko upućen u to, ali eto prilike da barem nešto i naučim. Na čudnom svemirskom brodu, Microsoft Teams, gde se održao ovaj projekat pažljivo sam posmatrao sve ljude. Pre svega, istažio sam core tim samog projekta, koji se sastojao iz sledećih ljudi:
Koordinator projekta: Aleksa Dimitrijević
Koordinator HR tima: Milica Ljubojević
Koordinator CR&AR tima: David Čuturilo
Koordinator M&PR tima: Jana Marković
Koordinator tima za dizajn: Marko Turuntaš
Koordinator IT tima: Dragana Stefanović
Nakon duboke analize core tima utvrdio sam da je nemoguće da se „Impostor“ nalazi među njima, jer su svi oni mesecima unazad bili zauzeti organizovanjem samog projekta, tako da imaju dobar alibi.
Nakon toga sam poslušao panel pod nazivom „Dodajmo IT-u malo boje” i pokušao da među panelistima i moderatorom pronađem izdajicu.
Moderator – Miloš Vlašković, Brender, koji pomaže preduzetnicima da stvore vizuelni identitet.
Panelisti:
-Slavimir Stojanović Futro, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
-Aleksandar Srećković, osnivač i CEO „Badem Media”.
-Milan Grujić, direktor I vlasnik marketinške agencije „Infinite Media Group.“
Definitivno se ni među njima ne nalazi „Impostor“ , oni su toliko iskreno razgovarali na panelu, a iz njihovih priča sam uvideo da su toliko posvećeni svojim poslovima da zasigurno nisu sumnjivi!
Posle panela usledila su dva bloka radionica iz Adobe Photoshop-a, Illustator-a i After Effects-a. Sigurno je „Impostor“ jedan od predavača!
Photoshop radionica – Slavoljub Ćirković, osnivač SCART Design-a
Illustrator radionica – Željko Lončar, dizajner I ilustrator, jedan od osnivača dizajnersko-konceptualne grupe Turbosutra.
After Effects radionica – Đorđe Janjić, student završne godine FON-a, bivši ćlan FON-ovog centra za razvoj karijere.
Ovo je nemoguće! Ni ovde nisam pronašao ono što tražim. Predavači su na tako zanimljiv način preneli svoje znanje delegatima, da nema šanse da se među njima nalazi izdajica.
Nisam pronašao osobu koja je „Impostor“, ali sam se baš zabavio ove godine na FONup-u, naučio neke nove stvari u vezi grafičkog dizajna, a sa samog projekta sam otišao znajući da je svemirski brod Microsoft Teams bezbedan!