Ovom prilikom vas pozivamo da učestvujete u onlajn hakatonu pod nazivom: POGLED IZ ORBITE! Hakaton potpuno drugačijeg koncepta od onih koje ste do sada imali prilike da vidite u našem regionu omogućiće svim takmičarima da uz korišćenje satelitskih podataka i drugih otvorenih podataka kreiraju rešenja koja mogu pokrenuti odgovorne promene u našem okruženju.
Hakaton će biti realizovan onlajn u periodu od 22-23. maja 2021., a pred takmičarima se prvo nalazi zanimljiv izbor –  imaće priliku da odluče za koji od 3 ponuđena izazova žele da pronađu rešenje:

Prirodne nepogode

Zaštita životne sredine

Unapređenje ekonomskog razvoja

Zatim je potrebno samo da okupe tim (od najviše 5 ljudi) ili da se prijave samostalno – a na njihovu mejl adresu će stizati zanimljivi i korisni sadržaji koji će im pomoći da dodatno razmisle o ideji i temama važnim za naše okruženje i izabrani izazov.
One najuspešnije očekuju vredne novčane i nenovčane nagrade koje vam ovom prilikom nećemo otkriti, već ćemo vas pozvati da posetite naš sajt i saznate više o samom konceptu, izazovima, načinima prijave i naravno: nagradama koje očekuju prvoplasirane.