U  želji  da  svojim kolegama iz oblasti elektrotehnike približe prve korake ka uspešnoj karijeri, 2006. godine rodila  se  ideja  o organizovanju Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH. Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu već 14 godina uspešno realizuju Sajam  kao  ključnu  sponu  između  kompanija  u  potrazi  za  novim  kadrovima,  i  akademaca zainteresovanih za prvu poslovnu priliku ili stručnu praksu.

Dva tradicionalna dana KONTEH-a već su dobro poznati među studentima! Izuzetna su prilika da se u hodnicima ispunjenim štandovima kompanija akademci na licu mesta raspitaju, ostave biografiju, i ostvare prvi uspešan korak ka budućoj karijeri.

Preko  25  kompanija  svake  godine  organizuje  raznolik  spektar  aktivnosti  za  studente  u prostorijama  Fakulteta  tehničkih nauka, od predavanja, radionica, do simulacija razgovora za posao.

Iako se usled trenutne epidemiološke situacije ovogodišnji KONTEH održava u onlajn formatu 14. i 15. aprila, za studente je obezbeđen širok dijapazon aktivnosti, predavanja, kao i prilika da u bilo kom momentu stupe u kontakt s predstavnicima kompanija putem četa ili poziva.

U toku Sajma kompanije učesnice će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima kroz prezentacije i radionice otvorene za sve posetioce Sajma. Studenti i kandidati za posao, sa druge strane, imaju mogućnost da putem  onlajn  aplikacije  uruče svoj CV poslodavcima, čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse.

Neposredno pred Sajam biće održane i simulacije razgovora za posao, kojima je u glavnom cilju preparacija  mladih  interesanata  da  pravilno napišu svoj CV i što uspešnije obave intervju za posao. Pored istih, studenti će imati priliku da u nedelji pre Sajma prisustvuju vebinarima, kao i panel diskusiji kompanija učesnica KONTEH-a.

Više informacija o Sajmu KONTEH možete pronaći na  sajtu (konteh.org), kao i na društvenim mrežama  Instagram  i Facebook.